Rakot

Jalat mielessä juoksukenkäostoksilla.

3 Lukuaika
Jalat mielessä juoksukenkäostoksilla. Jalat mielessä juoksukenkäostoksilla. Jalat mielessä juoksukenkäostoksilla.

Urheilumenestys voi tyssätä kivuliaaseen rakkoon. Itse asiassa rakot voivat olla jopa huippu-urheilu-uran esteenä. Vaikka rakot eivät ole niin vakavia vammoja kuin murtumat ja nyrjähdykset, niitä ei pidä jättää huomiotta, sillä ne voivat vaikuttaa keskittymiseen ja urheilusuoritukseen. Paras tapa kaikille urheilijoille välttää rakot on ehkäistä niiden muodostuminen. Ennaltaehkäisyssä tärkeintä on valita juuri oikeanlaiset kengät.
Juostessasi jalkasi osuu maahan melko samalla tavalla jokaisella askeleella, joten ihosi hankautuu kenkiä tai sukkia vasten toistuvasti samoihin paikkoihin . Huonosti istuvat kengät, jotka ovat joko liian tiukat tai liian isot, lisäävät hankausta, mikä aiheuttaa rakkoja. Juoksukengät on suunniteltu estämään toistuvasta liikkeestä aiheutuvia rakkoja ja vammoja erityisen iskunvaimennuksen avulla.

Ihanteellinen juoksukenkä soveltuu juoksuharjoituksiisi ja jalkasi muotoon. Ostaessasi juoksukenkiä, kerro myyjälle juoksutottumuksistasi, kuten kuinka kauan olet juossut ja millaisessa ympäristössä tavallisesti juokset. Sinun kannattaa myös kertoa mahdollisista jalkavammoistasi. Jotkut juoksukengät on suunniteltu käytettäviksi asfaltilla, jolloin ne ovat kevyet, joustavat ja pehmentävät toistuvaa askellusta kovilla tasaisilla pinnoilla. Jotkut kengät on suunniteltu maastoreiteille, joissa on mutaa, kiviä ja muita esteitä. Tällaiset kengät tukevat paremmin nilkkaa ja tarjoavat vakautta epätasaisilla pinnoilla.

Kun olet saanut selville sopivan kenkätyypin, on aika sovittaa kenkiä. Jalat yleensä turpoavat päivän aikana samalla tavoin kuin juostessa, joten suosittelemme, että sovitat kenkiä iltapäivällä, jotta saat sopivuudesta paremman kuvan.

Varmista, että kengässä on sopivasti tilaa varpaille. Kantapään ja kengän takaosan väliin tulisi jäädä noin peukalon leveyden verran tilaa. Jalan tulisi asettua keskelle kenkää niin, että kenkä tuntuu mukavalta jalan ympärillä. Kenkä ei saa olla liian tiukka tai väljä.

Kun olet löytänyt sopivat kengät, kokeile niitä. Juokse juoksumatolla tai juokse muutama kierros kaupan ympäri, jotta voit varmistaa, ettei kantapää hierrä tai nouse pois paikaltaan, jolloin kantapäähän voisi muodostua rakkoja. Pyydä myyjää esittelemään myös hyviä juoksusukkia, sillä niillä voi olla suuri vaikutus. Kun olet löytänyt täydelliset juoksukengät, on tärkeää, että käytät niitä vain juoksemiseen.

Riippumatta siitä, harrastatko juoksemista vai kilpailetko joukkueessa, on tärkeää muistaa pitää varakenkiä mukana aina kun totuttelet uusiin kenkiin. Jos tunnet, että rakko on syntymässä, keskeytä harjoitus hetkeksi ja vaihda kengät välittömästi. Jos näin ei voi tehdä, ota Compeed-rakkolaastari urheilukassistasi. Näin juoksusi tai pelisi ei keskeydy eikä sinun tai joukkueesi tarvitse pettyä. Viimeinen vinkki on pitää jalat kuivina, sillä hikiset jalat hankautuvat helposti, mikä puolestaan johtaa rakkojen syntymiseen. Suosittelemmekin, että käytät jalkatalkkia ja vaihdat sukat säännöllisesti.