UKK UKK UKK
Compeed

UKK

01

Rakot

1. Yleistä

Kuinka kauan laastarit säilyvät?

Eri laastarityypeillä on erilaiset säilyvyysajat:
Rakkolaastari Medium (x2, x5, x10), Rakkolaastari Jalkapohjat, Sport Rakkolaastari Kantapäälle, Rakkolaastari Pieni, Rakkolaastari Varpaat ja Mix-pack Rakkolaastarit säilyvät kolme vuotta valmistuspäivästä.

Huuliherpeslaastari säilyy kolme vuotta valmistuspäivästä.
Liikavarvaslaastari, Vaivaisenluulaastari ja Kovettumat-laastari säilyvät neljä vuotta valmistuspäivästä.

Miten rakkoja voi ehkäistä?

Jos käytät kenkiä, jotka altistavat rakoille, suojaa jalkojasi hankaukselta ja hiertymiseltä COMPEED®-rakkolaastareilla. Voit myös ehkäistä rakkoja pitämällä urheillessasi kahta paria ohuita sukkia.

Miten rakkoja hoidetaan?

Rakkojen paranemiseen voi kulua useita päiviä. Hoidossa keskitytään suojaamaan rakkoa lisähankaukselta. Käytä COMPEED®-laastaria estämään rakon pahentumista tai uusien rakkojen muodostumista ja helpottamaan kipua välittömästi.

Mikä aiheuttaa rakkoja?

Rakot kehittyvät toistuvan hankauksen ja hiertymisen seurauksena. Usein syynä ovat ahtaat tai huonosti istuvat kengät.

Mikä on rakko?

Rakot ovat nesteen täyttämiä vauriokohtia, joita kehittyy, kun iho altistuu toistuvalle hankaukselle. Puhjenneet rakot voivat olla hyvin kivuliaita, ja niiden paraneminen kestää useita päiviä.

Voiko Compeed-laastareita käyttää, jos on sairastanut aivohalvauksen tai kärsii senkaltaisista verenkierto-ongelmista?

Compeed-laastareiden käytölle ei ole estettä, vaikka olisi sairastanut aivohalvauksen tai kärsisi senkaltaisista verenkierto-ongelmista. Koska kyseessä on kuitenkin vakava sairaus, suosittelemme keskustelemaan asiasta lääkärin kanssa, mikäli käyttö herättää yhtään epävarmuutta.

Sopivatko laastarit diabeetikoille?

Eivät sovi. Diabetes on vasta-aihe niiden käytölle.
Diabetes voi aiheuttaa verenkiertohäiriöitä ja hermovaurioita, jotka puolestaan voivat johtaa haavaumiin raajoissa tai vaikeuttaa haavojen paranemista. Tämän vuoksi diabeetikoiden on syytä olla erityisen varovaisia tällaisten vaivojen hoidossa. Siksi suosittelemme, että diabeetikoiden ei tulisi käyttää Compeed-laastareita keskustelematta asiasta lääkärin kanssa.

Missä eräkoodi sijaitsee tuotteessa/pakkauksessa?

Se on painettu muovirasian taustapuolella olevaan tarraan.

Sisältävätkö Compeed-laastarit vaikuttavia ainesosia?

Mitkään laastarimme eivät sisällä vaikuttavia ainesosia.

2. Käyttö

Miksi rakkolaastarit muuttuvat valkoisiksi?

Se kertoo, että Compeed-laastari tekee tehtävänsä ja auttaa edistämään paranemista.

Ovatko nämä kertakäyttötuotteita vai voiko niitä käyttää yhä uudelleen?

Laastari on tarkoitettu kertakäyttöiseksi. Jos laastari irtoaa liian aikaisin, sitä ei pidä yrittää kiinnittää takaisin. Ota sen sijaan uusi Compeed® Rakkolaastari.

Onko Compeed Rakonestopuikkoa turvallista käyttää neopreenimärkäpuvun kanssa?

Tiedämme, että voitelutuotteet, jotka esimerkiksi sisältävät vaseliinia, vaurioittavat neopreenia, eikä niitä tulisi käyttää. Compeed Rakonestopuikko ei sisällä vaseliinia eikä muita maaöljyperäisiä aineita. Se sisältää kasviperäisiä aineita (etupäässä hydrattua kasviöljyä ja stearyylialkoholia). Meillä ei kuitenkaan ole tietoa siitä, voivatko myös nämä mahdollisesti vaurioittaa neopreenia.

Voiko laastarin leikata sopivan kokoiseksi?

Compeed-rakkolaastareita ei pidä leikata, koska silloin laastarin liimapinta pienenee. Laastarit on muotoiltu kiinnittymään mahdollisimman pitävästi. Suunniteltu muoto kärsii, jos laastaria muotoillaan itse. Compeedista on saatavana erikokoisia laastareita, kuten COMPEED® Rakkolaastari Medium (kantapäille), COMPEED® Rakkolaastari Pieni (jalan sivuille) ja COMPEED® Rakkolaastari Varpaat (varpaiden rakoille).

Miten pitkäksi aikaa Compeed Rakkolaastari pitäisi jättää paikalleen?

Laastarin pitäisi pysyä lujasti paikallaan useita päiviä, jotta iho saa parantua nopeasti itsekseen. Älä yritä irrottaa laastaria ennen kuin se alkaa irrota reunoilta.

Mitä pitäisi tehdä, jos laastari irtoaa liian aikaisin? Voiko sen kiinnittää takaisin?

Laastari on tarkoitettu kertakäyttöiseksi. Jos laastari irtoaa liian aikaisin, sitä ei pidä yrittää kiinnittää takaisin. Ota sen sijaan uusi Compeed® Rakkolaastari käytöön.

Pitäisikö rakko puhkaista ennen Compeed-laastarin laittamista?

Älä puhkaise rakkoa tahallaan, mutta jos se puhkeaa, puhdista se laimealla saippuavedellä, kylvetä jalkaa suolavedessä 10 minuutin ajan ja peitä rakko suojaavalla sidoksella kuten COMPEED®-laastarilla.

Milloin laastari pitäisi laittaa?

Laastaria pitäisi laittaa heti hankautumisen ensioireiden ilmetessä, jotta rakkoja ei muodostuisi, sekä jo muodostuneille rakoille helpottamaan kipua ja nopeuttamaan paranemista.

3. Indikaatiot / vasta-aiheet

Voiko raskauden aikana käyttää COMPEED® rakkolaastareita?

Raskaana olevat voivat käyttää COMPEED® rakkolaastareita. Mikäli jostain syystä epäröit laastareiden käyttöä, varmistathan tuotteen sopivuuden lääkäriltäsi.

Voinko laittaa Compeed-laastarin verirakolle?

Verirakot ovat rakkoja, joiden muodostuessa ihonalainen verisuoni on rikkoutunut. Niinpä niitä voi hoitaa Compeed-laastarilla kuten muitakin rakkoja. Suosittelemme kuitenkin seuraamaan rakon paranemista tarkasti ja kääntymään kaikissa epävarmoissa tilanteissa lääkärin puoleen.

Rakkoni on niin iso, ettei suurinkaan Compeed-laastari riitä.

Jos puhjennut rakko on niin iso, ettei Compeed-laastari peitä sitä, suosittelemme kysymään neuvoa sen hoitoon lääkäriltä.

Voinko käyttää Compeed-laastaria tavallisille haavoille?

Se ei ole niiden aiottu käyttötarkoitus. Tavallisille haavoille suositellaan tavallista vedenpitävää laastaria, jonka imuliina peittää haavan ja liimapintaa on vain haavan ympärillä.

Onko laastarin käytölle imetyksen aikana esteitä?

Laastarin käytölle imetyksen aikana ei ole esteitä.

Missä lämpötilassa tuotetta tulisi säilyttää?

Tuote toimii parhaiten, kun sitä säilytetään huoneenlämmössä (15–25 °C). Tuotetta voidaan säilyttää lyhytaikaisesti yli 30 °C:n mutta alle 40 °C:n lämpötilassa.

4. Hyötyjä

Miten Compeed-laastari voi auttaa puhjennutta rakkoa paranemaan, jos se estää ruven muodostumisen?

Rupeutuminen on haavan paranemisprosessin luonnollinen osa, joka suojaa haavaa ja estää lian ja mikrobien pääsyä siihen. Rupeutunut haava ei kuitenkaan ole paranemisen kannalta ihanteellinen. Itse asiassa kosteat olosuhteet ovat paremmat – edellyttäen, että mikrobien ja lian pääsy haavaan saadaan estettyä. Juuri tällainen ympäristö Compeed-laastarilla pyritään luomaan. Se suojaa haavaa ja tarjoaa samalla ihanteellisen paranemisympäristön.

Vähentääkö laastari kipua?

Kyllä. Laastari toimii pehmusteena ja suojaa hankaukselta, mikä helpottaa rakon kipua välittömästi.

Miten kauan Compeed-laastari kestää, kun se on jalassa koko päivän erilaisissa olosuhteissa (sää, kuumuus, erityyppiset kengät)?

Compeed® Rakkolaastari voi pysyä paikallaan useita päiviä, joskin tässä on yksilöllistä vaihtelua.

Miten kauan kestää, että rakkolaastari toimii?

Laastari voi alkaa helpottaa kipua ja painetta heti, kun se kiinnitetään. Lisäksi laastari toimii kuin toinen iho, joka nopeuttaa paranemista.

Ovatko Compeed-rakkolaastarit vedenpitäviä?

Kyllä. Compeed-laastarit ovat vedenpitäviä. Kosketus veteen ja uiminen saattavat kuitenkin heikentää liimauksen pitävyyttä. Vesi pääsee sisään vain laastarin reunojen kautta eikä sen ulkokerroksen läpi. Jos liimaus on heikentynyt, irrota laastari varovasti vetämällä sitä hitaasti ihon pintaa myöten ja korvaa laastari uudella.

02

Huuliherpes

1. Yleistä

Mitä eroa on herpeksellä ja yskänrokolla?

Herpesviruksia on erilaisia, mutta niistä kaksi tavallisinta ovat herpes simplex tyyppi 1 (HSV-1) ja Herpes simplex tyyppi 2 (HSV-2), joista HSV-1 on huomattavasti HSV-2:ta yleisempi. HSV-1 aiheuttaa tavallisimmin yskänrokon eli huuliherpeksen.

Liittyykö huuliherpekseen vaaroja?

Kun huuliherpes oireilee, vaarana on saada rakkulaan toinen infektio, joka voi tehdä siitä kivuliaamman ja johtaa vakavampiin ongelmiin. Rakkulan peittäminen Compeed® Huuliherpeslaastarilla vähentää toisen infektion vaaraa.

Kuinka kauan huuliherpesoireet keskimäärin kestävät?

7–12 päivää.

Miten huuliherpes etenee?

Huuliherpeksen ensioire on polttava tai kihelmöivä tunne huulten tai nenän ympäristössä. Päivän tai parin kuluttua alkaa rakkulavaihe ja iholle nousee nesteen täyttämiä rakkuloita. Rakkulat puhkeavat jättäen avoimen haavauman. Jos sitä ei peitetä, puhjennut rakkula kuivuu muutaman päivän kuluessa. Siihen muodostuu rupi, joka irtoaa paranemisen jälkeen.

Mitkä ovat huuliherpeksen oireet?

Huuliherpeksen klassinen ensioire on polttava tai kihelmöivä tunne huulten tai nenän ympäristössä. Päivän tai parin kuluttua alkaa rakkulavaihe ja iholle nousee nesteen täyttämiä rakkuloita. Rakkulat puhkeavat jättäen avoimen haavauman. Jos sitä ei peitetä, puhjennut rakkula kuivuu muutaman päivän kuluessa. Siihen muodostuu rupi, joka irtoaa paranemisen jälkeen.

Kuinka yleinen huuliherpes on?

Huuliherpes on erittäin yleinen vaiva: Tutkimustiedon mukaan lähes 90 % kaikista yli kolmekymmenvuotiaista ihmisistä on saanut jossain elämänvaiheessa positiivisen tuloksen HSV-1-virukselle altistumista osoittavassa testissä, ja yli 20 %:lla ihmisistä huuliherpes puhkeaa toistuvasti oireilemaan aika ajoin. Kroonisen huuliherpeksen oireilu voi olla kivulias ja ikävä vaiva.

Missä yskänrokko tavallisesti esiintyy?

Yskänrokko eli huuliherpes esiintyy useimmiten suun ja huulien alueella (HSV-1 iskee tälle alueelle, koska sinne on keskittynyt paljon hermopäätteitä), mutta rakkuloita voi olla myös sieraimissa, poskissa ja/tai sormissa. Herpesrakkuloita voi muodostua myös kitalakeen tai ikeniin. Näitä rakkuloita ei pidä sekoittaa aftoihin, jotka ovat suun limakalvoilla eivätkä liity herpesvirukseen.

Mitä eroa on huuliherpeksellä ja sukuelinten herpeksellä?

Ihminen voi saada jommankumman tai molempien herpesvirustyyppien tartunnan. Tyypillisesti HSV-1-infektiot ilmenevät etupäässä huulissa tai niiden läheisyydessä ja HSV-2-infektiot puolestaan sukuelinten alueella.

Miten huuliherpestä hoidetaan?

Oireilevaa huuliherpestä voidaan hoitaa voiteilla, tableteilla ja hydrokolloidilaastareilla. COMPEED® Huuliherpeslaastari piilottaa ja suojaa, ja sen vaikutus paranemisaikaan on verrattavissa 5-prosenttisen asikloviirivoiteen tehoon*.

* Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Randomized clinical study comparing COMPEED®</sup cold sore patch to acyclovir cream 5% in the treatment of Herpes simplex labialis. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193

Mikä huuliherpeksen aiheuttaa?

Huuliherpeksen aiheuttava virus saadaan yleensä lapsuudessa.
Lähes 80 % aikuisväestöstä kantaa tätä virusta, mutta huuliherpes oireilee vain 20 %:lla. Oireiden puhkeamisen voivat laukaista monet tekijät, kuten:

 • Stressi
 • Heikentynyt immuunipuolustus
 • Väsymys
 • Kuume
 • Flunssa tai influenssa
 • Äärimmäiset säätilat (kylmyys/kuumuus)
 • Altistuminen auringonpaisteelle
 • Kuukautiset
 • Hormonit

Mitä ovat herpes ja yskänrokko?

Herpes on virus. Useimpien muiden virusten tavoin herpesviruskin voi tarttua ihmisestä toiseen. Herpeksen erottaa monista muista viruksista se tosiasia, että herpestartunta on elinikäinen. Kehon immuunijärjestelmä tuhoaa lopulta muut tavalliset virukset, kuten flunssa- ja influenssavirukset. Herpeksen kanssa on kuitenkin toisin. Herpesvirus asettuu aivoissa sijaitsevaan hermosolmuun eli ganglioon, jonne kehon puolustusjärjestelmä ei pääse. Aina välillä herpesvirus monistuu ja siirtyy erityistä reittiä pitkin kehon pintakerrokseen. Tällöin yskänrokon eli huuliherpeksen sanotaan puhkeavan. Kantajan immuunijärjestelmä yleensä tuhoaa tällä tavoin esiin tulevat herpesvirukset. Herpesviruksia jää kuitenkin aina piileskelemään kehoon riittävästi, jotta virus voi jatkaa elämäänsä ainakin yhtä kauan kuin kantajansakin.

Kuinka paljon herpesviruksia on?
Sana ”herpes” on johdettu kreikan sanasta ”herpein”, joka tarkoittaa ryömimistä.
Herpes simplex ‑virukset ovat kaksijuosteisia DNA-viruksia, jotka tarttuvat ainoastaan ihmisiin.
Herpes simplex ‑viruksia on monia tyyppejä, mutta kaksi niistä on muita yleisempiä:

 • Herpes simplex tyyppi 1 (HSV-1)
 • Herpes simplex tyyppi 2 (HSV-2)

Ihminen voi saada jomman kumman tai molempien herpesvirustyyppien tartunnan. Tyypillisesti HSV-1-infektiot ilmenevät etupäässä huulissa tai niiden läheisyydessä ja HSV-2-infektiot puolestaan sukuelinten alueella.

Voinko käyttää Compeed-laastareita, jos niiden viimeinen käyttöpäivä on mennyt ohi, mutta ne ovat avaamattomia?

Emme suosittele Compeed®-laastareiden käyttöä viimeisen käyttöpäivän jälkeen.

Ovatko nämä sekajätettä/biologisesti hajoavia?

Tällä hetkellä tuotepakkauksemme eivät ole biologisesti hajoavia, mutta tiedostamme täysin pakkausten ympäristöystävällisyyden tärkeyden, ja tiimimme tekevät jatkuvasti töitä tämän asian parissa. Muistathan lajitella jätteet oikein.

Sisältävätkö tuotteet joitakin seuraavista aineista: lateksi, sellofaani, gluteeni, Abitol (hydroabietyylialkoholi), bentsoyyliperoksidi, nikkeli(II)sulfaatti, metakrylaatti?

Eivät. Voit luottaa siihen, että laastarimme eivät sisällä lateksia, sellofaania tai gluteenia. Lisäksi laastarimme on testattu standardoiduin menetelmin herkistymisen ja ärsytyksen toteamiseksi, ja molempien testien tulokset olivat negatiivisia.

2. Käyttö

Onko tuotteella viimeistä käyttöpäivää? Missä se näkyy?

Viimeinen käyttöpäivä lukee rasiassa eränumeron alapuolella.

Onko Compeed-laastareissa eläinperäisiä tuotteita tai alkoholia?

Missään Compeed-laastareissa ei ole mitään eläinperäistä. Compeed-laastarit ovat vegaanisia. Ne eivät myöskään sisällä alkoholia.

3. Hyötyjä

Kuivattaako Compeed Huuliherpeslaastari ihoa?

Haavauma ja iho eivät kuivu laastarin käytön vuoksi. Laastari sulkee huuliherpesalueen sisäänsä peittäen sen kokonaan, jolloin se on suojassa lisä-ärsytykseltä kuten koskettamiselta. Lisäksi laastari rauhoittaa kutinaa ja poltetta. Hengittävä laastari sitoo osan kosteudesta ja antaa lopun nesteen haihtua läpi. Rupea ei muodostu, koska haavauma ei kuivu. Haavauma on vähemmän näkyvä eikä tunnu niin epämukavalta ilman kuivaa, kutiavaa rupea.

Mitkä ovat Compeed® Huuliherpeslaastarin edut verrattuna muihin markkinoilla oleviin herpestuotteisiin ja ‑hoitoihin?

Compeed® Huuliherpeslaastari on vallankumouksellinen näkymätön laastari, jonka erittäin ohuen kerroksen muodostava ainesosa hydrokolloidi-075 hoitaa huuliherpestä oireiden alusta loppuun. Compeed® Huuliherpeslaastarin on kliinisesti todistettu hoitavan huuliherpestä kaikissa sen viidessä vaiheessa.

 1. Rauhoittaa ja helpottaa poltteen ja kutinan tuntemuksia.
 2. Ei enää kiusallisia tilanteita, koska laastari hoitaa huuliherpestä huomaamattomasti mutta tehokkaasti ja auttaa estämään viruksen leviämistä oirealueen kosketuksen kautta.
 3. Auttaa merkittävästi vähentämään viruksen siirtymistä ympäristöön.
 4. Teknologia edesauttaa ihanteellisen mikrobittoman paranemisympäristön muodostumista ehkäisten rupeutumista.

Voiko Compeed Huuliherpeslaastari vaikuttaa terveeseen ihoon kuivattaen sitä tai aiheuttaen kutinaa?

Laastarin ei pitäisi vaikuttaa terveeseen ihoon kuivattamalla sitä tai aiheuttaen kutinaa. Laastari luo kostean paranemisympäristön.

Onko Compeed Huuliherpeslaastarille tehty kliinisiä tutkimuksia?

Kyllä. Compeed® Huuliherpeslaastari on kliinisesti tutkittu. Tutkimus osoitti, että laastari on turvallinen ja tehokas huuliherpeksen hoidossa. Tutkimukseen osallistuneet potilaat kertoivat, että huuliherpeksen oireiden hoitaminen huuliherpslaastarilla oli miellyttävää ja hygieenistä ja ja teki rakkulan vähemmän näkyväksi sekä tilanteen paremmin siedettäväksi. Huuliherpeslaastarin käytön turvallisuuteen liittyviä ongelmia ei ilmennyt.

Vähentääkö Compeed Huuliherpeslaastari herpesviruksen leviämisen todennäköisyyttä?

Kyllä. Tavallisimmin virus pääsee siirtymään siten, että oirekohtaa kosketetaan, ja Compeed®Huuliherpeslaastari peittää haavauman sulkien sen täysin sisäänsä, mikä estää laastarin käyttäjää koskemasta siihen.

Suojaako Compeed Huuliherpeslaastari UV-säteilyltä?

Compeed® Huuliherpeslaastari ei suojaa merkittävästi UV-säteilyltä. Laastarin päällä voi käyttää aurinkosuojavoidetta.

Onko Compeed Huuliherpeslaastari hypoallergeeninen?

Kyllä. Jos punoitusta ja kutinaa kuitenkin ilmenee, käyttö tulee lopettaa ja käyttäjän tulee käydä lääkärin vastaanotolla.

Onko Compeed Huuliherpeslaastari vedenpitävä? Kestääkö laastari kloorattua ja suolaista vettä?

Laastari on vedenpitävä ja kestää myös kloorattua ja suolaista vettä. Koska huuliherpesrakkulat sijaitsevat joskus lähellä suuta, kasvojen peseminen tai kosketus juomien kanssa voi heikentää liimausta. Myös uiminen voi heikentää liimausta. Vesi pääsee sisään vain reunojen kautta eikä ulkokerroksen läpi. Jos niin käy, vaihda vain uusi laastari.

4. Toimintatapa

Miten Compeed Huuliherpeslaastari vähentää kihelmöintiä ja poltetta?

Laastari tuottaa huuliherpesrakkulalle ihanteelliset paranemisolosuhteet. Kun huuliherpesrakkula peitetään Compeed® Huuliherpeslaastarilla, kutina ja polte rauhoittuvat, koska laastari suojaa paljastuneita hermopäätteitä ja estää huuliherpeshaavaumaa kuivumasta ja tuottamasta kivuliasta rupea. 92 % kliiniseen tutkimukseen osallistuneista potilaista kertoi kutinan ja poltteen vähentyneen verrattuna heidän tavallisesti käyttämäänsä hoitoon ja 81 % kertoi, ettei rupea muodostunut samalla tavoin.

Miten Compeed Huuliherpeslaastari toimii?

Hydrokolloidi-075-teknologia tarkoittaa aktiivista geeliä, joka toimii kuin toinen iho. Se sulkee huuliherpesrakkulan sisäänsä nopeuttaen kehon luonnollista paranemismekanismia.

Hoito onnistuu parhaiten, kun aloitat laastarin käytön heti kihelmöinnin alkaessa ja jatkat sitä päivin ja öin, kunnes haavauma on täysin parantunut.

Miten Compeed® Huuliherpeslaastari toimii, jos se ei sisällä antiviraalista ainetta?

Antiviraaliset aineet torjuvat viruksen monistumista, mikä on vain yksi osa ongelmaa, kun huuliherpes puhkeaa. Virusta ei koskaan saada hävitettyä. Siksi huuliherpesrakkulan parantaminen ja oireiden hoitaminen minkä tahansa haavan tavoin on tehokas vaihtoehto. Compeed® Huuliherpeslaastari on läpimurto huuliherpeksen hoidossa, koska se hoitaa huuliherpestä tehokkaasti helpottaen jokaisen vaiheen oireita.

5. Indikaatiot / vasta-aiheet

Voinko käyttää Compeed® Huuliherpeslaastaria raskauden tai imetyksen aikana?

Älä käytä valmistetta, mikäli olet raskaana tai imetät. COMPEED® huuliherpeslaastaria ei ole kliinisesti tutkittu raskaana olevilla tai imettävillä.

Voinko käyttää laastaria yhdessä muiden huuliherpeksen hoitotuotteiden kanssa?

Laastarin käytöstä yhdessä muiden paikallishoitotuotteiden kanssa ei ole riittävästi kliinistä tutkimustietoa. Siksi suosittelemme käyttämään laastaria ilman muita hoitotuotteita tai kysymään neuvoa terveydenhuollon ammattilaiselta.

Voinko käyttää Compeed®-laastaria yhdessä muiden tuotteiden kuten huulirasvojen tai aurinkosuojavoiteen kanssa?

Emme suosittele voiteiden käyttämistä laastarin alla, koske ne voivat haitata kiinnittymistä.

Onko Compeed Huuliherpeslaastarin käytölle yhdessä muiden lääkkeiden kanssa esteitä?

Laastarin käytölle yhdessä muiden lääkinnällisten tuotteiden kanssa ei tunneta vasta-aiheita. Huuliherpesvoiteet voivat kuitenkin haitata laastarin kiinnittymistä.

Onko Compeed Huuliherpeslaastarin nieleminen vahingollista? Mitä minun pitäisi tehdä, jos nielaisen Compeed Huuliherpeslaastarin?

Tuote on valmistettu turvallisista materiaaleista, eikä siitä näin ollen pitäisi olla vaaraa terveydelle. Tukehtumisvaaraakaan ei pitäisi olla, koska laastari on niin ohut ja pieni. Laastaria ei kuitenkaan ole tarkoitettu nieltäväksi. Jos nielaiset sellaisen, ota yhteyttä lääkäriin.

03

Anti-spots*

1. Yleistä

Mitkä ovat kahden eri finnilaastarin erot? (Conceal & Go and Cleansing)

Cleansing Finnilaastari on suunniteltu laajemille, epäpuhtaille ihoalueille. Nämä laastarit ovat ihanteellisia yökäyttöön. Conceal & Go finnilaastarit on suunniteltu yksittäisille finneille, ja ne antavat huomaamattoman suojan päivän ajaksi.

Millaisille näpplyöille finnilaastareita voi käyttää? Missä näppylän vaiheessa?

Tuotteita voidaan käytään valkopäille, mustapäille ja epäpuhtauksille. Tuotetta ei tule käyttää tulehtuneille finneille, kuten papuloille ja pustuloille.

Mitä ainesosia Anti-Spots* tuotteet sisältävät?

Tuotteiden teho perustuu hydrokolloiditeknologiaan eivätkä ne sisällä mitään aktiiviaineita. Hydrokolloidi imee itseensä ylimääräistä talia ja öljyä sekä poistaa iholla olevaa likaa ja kuolleita soluja. Iho puhdistuu ja on suojattu ulkoisilta epäpuhtauksilta.

Kuinka pitkään Anti-Spots* tuotteet säilyvät?

Tuotteet säilyvät 3 vuotta valmistuspäivästä.

Mikä on näppylä?

Näppylöitä on monia erilaisia, yleisimpiä ovat valko- ja mustapäät.

Musta- ja valkopäät ovat molemmat tukkeutuneita ihohuokosia (tunnetaan myös nimellä komedo/ihomato). Niitä muodostuu, kun talirauhanen menee tukkoon sarveissoluista ja talista. Mustapää on auki ihon pinnalta, jolloin kuolleet ihosolut tummuvat, kun ne altistuvat hapelle. Valkopäitä peittää puolestaan ihokerros.

Sisältävätkö Anti-Spots* tuotteet alkoholia?

Ei, mitkään Compeed®-laastarit eivät sisällä alkoholia.

2. Käyttö

Mille ihoalueille Anti-Spots* finnilaastareita voidaan käyttää?

COMPEED® hyrdrocolloidilaastarit on testattu nenällä, poskissa, otsassa ja leuassa. Laastareita voidaan käyttää myös muilla ihoalueilla, pois lukien herkillä ihoalueilla kuten limakalvoilla.

Mitä tuotteita voidaan käyttää Anti-Spots* finnilaastareiden alla?

Suosittelemme kasvojen puhdistusta ennen laastareiden käyttöä. Ihon tulisi olla puhdas ja kuiva, eikä iholla tulisi olla voidetta, jotta laastari kiinnittyy hyvin.

Milloin Anti-Spots* finnilaastaria tulisi käyttää?

Finnilaastari tulisi käyttää tarvittaessa näppylöille tai rasvoittuvalle iholle, jos halutaan auttaa ehkäisemään ihon epäpuhtauksia.

Tulisiko minun puristaa finni ennen finnilaastarin käyttöä?

Ei, sinun ei tule puristaa finniä ennen finnilaastari käyttöä.

Voiko laastaria leikata sopivan kokoiseksi?

Laastaria ei tule leikata, koska se voi heikentää kiinnittymistä.

Kuinka pitkään yhtä laastaria voi käyttää?

Anti-Spots* finnilaastareita voi käyttää yhtäjaksoisesti maksimissaan 24 tunnin ajan.

Ovatko tuotteen kertakäyttöisiä, vai voidaanko ne uudelleenkäyttää?

COMPEED® Anti-Spots* finnilaastarit ovat kertakäyttöisiä.

Mitä tuotteita voidaan käyttää Anti-Spots* finnilaastareiden alla?

Suosittelemme kasvojen puhdistusta ennen laastareiden käyttöä. Ihon tulisi olla puhdas ja kuiva, eikä iholla tulisi olla voidetta, jotta laastari kiinnittyy hyvin.

3. Indikaatiot / kontraindikaatiot

Onko Anti-Spots* finnilaastareita testattu eläimillä?

Tuotteita ei ole testattu eläimillä.

Sopivatko Anti-Spots* tuotteet vegaaneille?

Kyllä, tuotteet eivät sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Sisältävät tuotteet mahdollisia allergeeneja?

Kaikkien COMPEED® tuotteiden raportoitujen allergiareaktioiden määrä on alhainen.

Onko tuotteita testattu alle 18-vuotiailla?

Tuotteita ei ole testattu alle 18-vuotiailla.

Onko normaalia, että laastarin irrottamisen jälkeen iholla voi olla punaisia jälkiä?

Laastarin poistamisen yhteydessä saattaa ilmaantua lievää punoitusta – tämä johtuu laastarin tarttuvuudesta ihoon, joka voi aiheuttaa lievän ihoreaktion ilman kipua. Punoituksen pitäisi hävitä muutamassa minuutissa poistamisen jälkeen. Tuote on dermatologisesti testattu.

Voivatko diabeetikot käyttää Anti-Spots* finnilaastareita?

Emme suosittele Compeed®-laastareiden käyttöä keskustelematta ensin lääkärin kanssa.

Voivatko raskaana olevat tai imettävät naiset käyttää Anti-Spots* finnilaastareita?

Tuotteita ei ole testattu raskaana olevilla tai imettävillä naisilla. Konsultoithan lääkäriäsi ennen finnilaastareiden käyttöä.

Voiko Anti-Spots* laastaria käyttää tulehtuneisiin näppyihin?

Tuotetta ei tule käyttää tulehtuneille finneille tai näppylöille. Tarkistathan pakkauksen varoitusmerkinnät pakkauksen etu- ja takapuolella.

4. Tuotehyödyt

Ovatko Anti-Spots* finnilaastarit vedenkestäviä?

Kyllä, kaikki Compeed®-laastarit ovat vedenpitäviä. Kosketus veden kanssa saattaa heikentää liimauksen pitävyyttä. Vesi pääsee kuitenkin sisään vain laastarin reunojen kautta eikä sen ulkokerroksen läpi. Jos kiinnitys heikkenee, poista laasti varovasti venyttämällä hitaasti ihoa pitkin ja vaihda uuteen.

Kuinka nopeasti finnilaastari toimii?

Alat nähdä tuloksia päivässä.

04

Liikavarpaat

1. Yleistä

Miten liikavarpaita voi ehkäistä?

Aloita liikavarpaiden ehkäiseminen vähentämällä jalkoihin kohdistuvaa painetta ja kosteuttamalla jalkoja varsinkin, jos aiot käyttää tiukkoja kenkiä. Myös hydrokolloidilaastarin kuten COMPEEDs® Liikavarvaslaastarin käyttäminen voi vähentää painetta ja samalla ylläpitää luonnollista kosteustasapainoa.

Miten liikavarpaita hoidetaan?

Aloita helpottamalla painetta ja kosteuttamalla paineelle altistuneita kohtia jalassa. Tähän sopii laastari, joka toimii hankaukselta ja hiertymiseltä suojaavana pehmusteena. COMPEED® Liikavarvaslaastarit sisältävät erityistä geeliä, joka auttaa hävittämään liikavarpaan ja helpottaa välittömästi kipua.

Mikä aiheuttaa liikavarpaita?

Liikavarpaita aiheuttaa luisevissa kohdissa ihon pintaan kohdistuva hankaus ja paine, joka johtuu huonosti istuvista kengistä. Jalan iho paksuuntuu suojakeinona painetta ja hankausta vastaan.

Mikä liikavarvas on?

Liikavarpaat ovat paksuuntunutta ihoa jalassa, ja usein ne ovat kivuliaita joutuessaan puristuksiin.

2. IIndikaatiot / vasta-aiheet

Voiko Compeed Liikavarvaslaastareita käyttää syylille?

Compeed-liikavarvaslaastareita ei ole tarkoitettu syylien hoitoon, koska niitä ei ole testattu sellaista käyttöä varten. Emme siis voi suositella niiden käyttöä tähän tarkoitukseen.

05

Kovettumat

Yleistä

Miten kovettumia voi ehkäistä?

Kovettumien muodostumista voi yrittää ehkäistä kosteuttamalla ihoa jalkavoiteella sekä kuorimalla ihoa. Näin vanhat ihosolut voidaan saada irtoamaan ennen kuin ne kovettuvat.

Kannattaa myös suojata jalkoja hankaukselta ja hiertymiseltä varsinkin, jos aiot käyttää korkokenkiä, jotka kohdistavat ylimääräistä painoa päkiälle.

Mikä aiheuttaa kovettumia?

Toistuva hankaus, puristus ja paine aiheuttavat kovettumia. Syynä voivat olla esimerkiksi korkeat korot, jotka saavat kehon koko painon kohdistumaan päkiälle.

Miten kovettumia hoidetaan?

Aloita helpottamalla ärsytystä ja kosteuttamalla kovettunutta ihoa. Kokeile COMPEED® Kovettumat ‑laastaria, joka toimii pehmusteena painetta vastaan, kosteuttaa ja helpottaa kipua välittömästi.

Mikä kovettuma on?

Kovettumat ovat kovettuneita, kellertäviä ihoalueita, joita esiintyy tavallisimmin kantapäässä tai päkiässä. Kovettumat ovat yleensä liikavarpaita suurempia ja vähemmän tarkkarajaisia.

06

Vaivaisenluu

Yleistä

Miten voin ehkäistä vaivaisenluita?

Vaivaisenluiden kehittymistä voi olla mahdollista hidastaa pitämällä huolta jaloista. Vältä tarpeetonta painetta käyttämällä kenkiä, jotka istuvat hyvin varsinkin lähellä niveliä ja varpaita. Silloin kun tilanne vaatii käyttämään upeita kenkiä, vähennä painetta suojapehmusteella.

Mikä aiheuttaa vaivaisenluita?

Varpaita sisäänpäin työntävä paine voi aiheuttaa vaivaisenluita, koska se saa varpaan osoittamaan jalkaa kohti ja silloin nivel työntyy ulospäin. Tiukat ja epämukavat kengät voivat myös pahentaa tätä tilaa.

Lisäksi vaivaisenluiden taustalla voi olla lääketieteellisiä syitä, joten jos olet epävarma syystä, hakeudu lääkärin vastaanotolle.

Miten vaivaisenluita hoidetaan?

Ainoa pysyvä hoito vaivaisenluihin on leikkaus. Onneksi kovettuneiden alueiden hankausta ja hiertymistä voidaan vähentää. COMPEED® Vaivaisenluut ‑laastarit toimivat pehmusteena, joka suojaa ihoa enemmältä hankautumiselta helpottaen välittömästi painetta ja kovettuneen ihon aiheuttamaa epämukavuutta.

Mitä vaivaisenluut ovat?

Vaivaisenluut ovat kovia kyhmyjä isovarpaan nivelessä. Ne voivat olla uskomattoman kivuliaita.