Vaivaisenluuhun liittyviä vinkkejä Vaivaisenluuhun liittyviä vinkkejä Vaivaisenluuhun liittyviä vinkkejä
Vaivaisenluu

Vaivaisenluuhun liittyviä vinkkejä

Vaivaisenluun hoito

Vaivaisenluut ovat luukyhmyjä isovarpaan tyvessä. Vaivaisenluut voivat olla todella kivuliaita ja epämiellyttäviä. Jatkamalla tämän osan lukemista saat vinkkejä ongelman kanssa elämiseen, sen etenemisen rajoittamiseen ja kivun lievittämiseen.

Bunions

Miten vaivaisenluuta hoidetaan?

Lue artikkeli

Vaivaisenluu - UKK

Mitä vaivaisenluut ovat?

Vaivaisenluut ovat kovia kyhmyjä isovarpaan nivelessä. Ne voivat olla uskomattoman kivuliaita.

Mikä aiheuttaa vaivaisenluita?

Varpaita sisäänpäin työntävä paine voi aiheuttaa vaivaisenluita, koska se saa varpaan osoittamaan jalkaa kohti ja silloin nivel työntyy ulospäin. Tiukat ja epämukavat kengät voivat myös pahentaa tätä tilaa.

Lisäksi vaivaisenluiden taustalla voi olla lääketieteellisiä syitä, joten jos olet epävarma syystä, hakeudu lääkärin vastaanotolle.

Miten vaivaisenluita hoidetaan?

Ainoa pysyvä hoito vaivaisenluihin on leikkaus. Onneksi kovettuneiden alueiden hankausta ja hiertymistä voidaan vähentää. COMPEED® Vaivaisenluut ‑laastarit toimivat pehmusteena, joka suojaa ihoa enemmältä hankautumiselta helpottaen välittömästi painetta ja kovettuneen ihon aiheuttamaa epämukavuutta.

Miten voin ehkäistä vaivaisenluita?

Vaivaisenluiden kehittymistä voi olla mahdollista hidastaa pitämällä huolta jaloista. Vältä tarpeetonta painetta käyttämällä kenkiä, jotka istuvat hyvin varsinkin lähellä niveliä ja varpaita. Silloin kun tilanne vaatii käyttämään upeita kenkiä, vähennä painetta suojapehmusteella.