Kovettumiin liittyviä vinkkejä Kovettumiin liittyviä vinkkejä Kovettumiin liittyviä vinkkejä
Kovettumat

Kovettumiin liittyviä vinkkejä

Kovettumien hoito

Kovettumat, kuten liikavarpaatkin, ovat rosoisia kohtia ihossa, mutta ne ovat usein liikavarpaita laajempia ja sijaitsevat jalkapohjassa. Jatka tämän osion lukemista, jos haluat oppia kovettumien hoidosta Compeed®-tuotteiden avulla.

Kovettumat

Miten kovettumia hoidetaan ja poistetaan

Lue artikkeli

Kovettumat - UKK

Mikä kovettuma on?

Kovettumat ovat kovettuneita, kellertäviä ihoalueita, joita esiintyy tavallisimmin kantapäässä tai päkiässä. Kovettumat ovat yleensä liikavarpaita suurempia ja vähemmän tarkkarajaisia.

Mikä aiheuttaa kovettumia?

Toistuva hankaus, puristus ja paine aiheuttavat kovettumia. Syynä voivat olla esimerkiksi korkeat korot, jotka saavat kehon koko painon kohdistumaan päkiälle.

Miten kovettumia hoidetaan?

Aloita helpottamalla ärsytystä ja kosteuttamalla kovettunutta ihoa. Kokeile COMPEED® Kovettumat ‑laastaria, joka toimii pehmusteena painetta vastaan, kosteuttaa ja helpottaa kipua välittömästi.

Miten kovettumia voi ehkäistä?

Kovettumien muodostumista voi yrittää ehkäistä kosteuttamalla ihoa jalkavoiteella sekä kuorimalla ihoa. Näin vanhat ihosolut voidaan saada irtoamaan ennen kuin ne kovettuvat.

Kannattaa myös suojata jalkoja hankaukselta ja hiertymiseltä varsinkin, jos aiot käyttää korkokenkiä, jotka kohdistavat ylimääräistä painoa päkiälle.