Skip to main content

Miksi COMPEED® ?

Hyödyt eri vaiheissa

2. Boivin G, Goyette N, Sergerie Y, Keays S, Booth T Longitudinal evaluation of herpes simplex virus DNA load during episodes of herpes labialis. Journal of Clinical Virology 2006;37:248–251.

3. Esmann J. The many challenges of facial herpes simplex virus infection. Journal of Antimicrobial Chemotherapy 2001;47:17-27

COMPEED® edut

COMPEED® Huuliherpeslaastari parantaa, suojaa ja lievittää, auttaen pääsemään eroon häiritsevästä huuliherpeksestä nopeasti ja huomaamattomasti. Noin 20 % ihmisistä kärsii herpesviruksen ajoittaisesta puhkeamisesta, ja monet heistä hoitavat huuliherpestä nopeasti vaikuttavilla ja tehokkailla COMPEED® Huuliherpeslaastareilla!

Hydrokolloidi sulkee haavauman hoidon aikana

COMPEED® Huuliherpeslaastarin teho perustuu ainutlaatuisiin hydrokolloidi 075-hiukkasiin, jotka peittävät haavauman estäen veden ja tulehdusta aiheuttavien bakteerien pääsyn haavaumaan. Lisäksi hydrokolloidi pitää haavauman juuri sopivan kosteana ja helpottaa ravintoaineiden pääsyä haavaan. Tämä tukee ihon omaa paranemismekanismia ja nopeuttaa huuliherpeshaavauman hoitoa.

Usein esitettyjä kysymyksiä

Myyttejä

Vastauksia

Kuinka nopeasti huuliherpeslaastari vaikuttaa?

Laastari alkaa vaikuttaa välittömästi paikalleen asettamisen jälkeen ja sen on kliinisesti todistettu parantavan* huuliherpeksen nopeasti! Vertaileva kliininen tutkimus osoitti lisäksi, että COMPEED® Huuliherpeslaastari tarjoaa vastaavan paranemisajan* 5-prosenttiseen asikloviirivoiteeseen verrattuna**.

*huuliherpesrakkulan paraneminen

**Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Randomized clinical study comparing COMPEED® cold sore patch to acyclovir cream 5% in the treatment of herpes simplex labialis. J Eur Acad Dermatol Venerol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

Sisältääkö laastari jotain aktiivista ainetta?

Ei. Laastari ei nimittäin yritä torjua virusta vaan se hoitaa puhjennutta huuliherpeshaavaumaa. Viruksen lisääntymisen ehkäiseminen on vain osa huuliherpekseen liittyviä haasteita. Herpesviruksen saanut henkilö kantaa virusta elimistössään loppuelämänsä ajan, sillä itse viruksesta ei koskaan pääse eroon. COMPEED® Huuliherpeslaastarin teho perustuu hydrokolloidi 075-hiukkasiin. Hydrokolloidi 075-teknologiaa käytetään nykyaikaisissa haavanhoitotuotteissa, ja se mahdollistaa laastarin ohuuden, joustavuuden ja huomaamattomuuden. Huuliherpeslaastarissa on lisäksi useita muita etuja.

Voinko leikata laastaria siten, että se on juuri tarkalleen haavauman kokoinen?

Ei. Älä leikkaa laastaria, koska se voi heikentää laastarin tehoa.

Voinko syödä ja juoda, kun käytän huuliherpeslaastaria?

Kyllä, mutta muista huolehtia siitä, että laastari ei irtoa. Älä käytä samoja ruokailuvälineitä tai juo samasta lasista muiden kanssa, sillä myös syljessäsi on herpesviruksia.

Antaako huuliherpeslaastari suojaa UV-säteitä vastaan?

Ei. Suosittelemme suojaamaan huuliherpesalueen auringolta.

Voinko käyttää laastaria raskauden tai imetyksen aikana?

Neuvottele lääkärisi kanssa ennen kuin aloitat COMPEED® Huuliherpeslaastarin käytön, mikäli olet raskaana tai imetät. Huuliherpeksen taustalla voi olla jokin muu tulehdus, mikä tulisi selvittää lääkärikäynnin yhteydessä.

Voinko suudella, kun käytän huuliherpeslaastaria?

Ole varovainen. Laastari suojaa haavauman aiheuttamalta tartunnalta, jos olet asettanut laastarin paikoilleen oikein siten, että se sulkee haavauman tiiviisti sisäänsä. Suosittelemme kuitenkin olemaan aina varovainen, kun huuliherpeksestä on kyse. On parasta välttää suun alueen joutumista kosketuksiin muiden ihmisten kanssa, sillä herpesvirusta esiintyy myös syljessäsi.

Voinko käyttää laastarin päällä meikkiä, huulipunaa tai aurinkovoidetta?

Kyllä, voit peittää laastarin meikillä tai huulipunalla. Muista kuitenkin, että huulipunaa tai meikkiä ei saa käyttää laastarin alla, koska se voi vaikeuttaa laastarin kiinnittymistä.

Pitääkö laastaria käyttää vuorokauden ympäri vai vain hereillä olon aikana?

Laastarin käyttö vuorokauden ympäri takaa parhaan tuloksen.

Tarttuuko huuliherpes?

Kyllä. HSV-1-virus tarttuu helposti puhkeamisen aikana ihmisestä toiseen esimerkiksi jos juodaan samasta lasista. COMPEED® Invisible Huuliherpeslaastari peittää haavauman ja ehkäisee viruksen leviämistä. Laastari estää lisäksi huuliherpeshaavauman koskettelun, mikä osaltaan vähentää tartunnan riskiä.

Myyttejä

Sairastuvatko vain ihmiset, joilla on huono hygienia, huuliherpekseen?

Eivät. Huuliherpes on erittäin yleinen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että melkein 80 % yli 30-vuotiaista kantaa HSV-1-virusta, ja että yli 20 % ihmisistä kärsii viruksen ajoittaisesta puhkeamisesta.

Puhkeaako huuliherpes vilustumisen jälkeen?

Ei välttämättä. Virus puhkeaa usein psyykkisen tai fyysisen stressin seurauksena.

*huuliherpesrakkulan paraneminen