Skip to main content

Laastarin asettaminen

Laastarin käyttöohje

COMPEED® Huuliherpeslaastarin käyttö

 • Voit käyttää huuliherpeslaastaria huuliherpeksen kaikissa kehitysvaiheissa. Laastarin käyttö kannattaa aloittaa heti viruksen puhkeamisen ensimmäisten oireiden ilmaannuttua. Alkuvaiheen oireita ovat usein kuumotus ja kihelmöinti.
 • Pese kädet ennen laastarin asettamista paikoilleen ja välittömästi COMPEED® Huuliherpeslaastarin paikoilleen asettamisen jälkeen.
 • COMPEED® Huuliherpeslaastaria käytetään vuorokauden ympäri huuliherpeksen parantumiseen asti*. Laastari pysyy paikoillaan jopa 12 tuntia** ja alkaa hiljalleen irrota tämän jälkeen. Vaihda laastari silloin uuteen.
 • Älä poista laastaria, jotta haavauma saisi välillä ’ilmakylpyjä’. Se ei ole hyväksi huuliherpekselle ja voi pidentää parantumisaikaa. Kliiniset tutkimukset osoittavat, että laastarin käyttäminen keskeytyksettä varmistaa parhaat olosuhteet huuliherpeksen parantumiselle.

Katso video, kuinka COMPEED® Huuliherpeslaastari asetetaan paikoilleen.

Laastarin asettaminen paikoilleen

 1. Pese kädet. Varmista, että iho on puhdas ja kuiva. Älä käytä laastaria yhtä aikaa voiteiden kanssa, sillä laastari ei silloin kiinnity kunnolla. Tämä heikentää laastarin tehoa.

 2. Poista laastarin asettimen suojus ja pidä kiinni asettimen kummastakin päästä.

 3. Vedä varovasti asettimen molemmista päistä nuolten osoittamiin suuntiin, kunnes laastari tulee puoliksi näkyviin. Älä kosketa käsilläsi laastarin liimapintaa.

 4. Paina laastarin näkyvissä olevaa osaa varovasti rakkulan päälle ja varmista, että laastari kiinnittyy kunnolla paikoilleen.

 5. Vedä asettimen päätä varovasti alas ja poispäin ihosta, kunnes laastari irtoaa asettimesta. Varmista lopuksi, että laastari on kiinnittynyt tasaisesti ja tiiviisti.

Laastarin poistaminen

Laastaria ei tarvitse vaihtaa, jos se on tiiviisti paikoillaan. Kun laastari alkaa irrota, se tulee poistaa ja vaihtaa uuteen.

 1. Irrota laastari nostamalla reunaa.
 2. Ota laastarin reunoista kiinni kummallakin kädellä.
 3. Venytä laastaria sivulle päin ja irrota laastari vetämällä sitä päistään eri suuntiin.

* huuliherpesrakkulan / -haavauman paraneminen
** Kliinisessä tutkimuksessa 25 prosentilla tutkimukseen osallistuneista 174 henkilöstä laastari pysyi paikoillaan 12 tuntia tai kauemmin. Yksilölliset erot ovat mahdollisia