COMPEED®-rakkolaastari

Katso hyödyllinen videomme siitä, kuinka COMPEED® -rakkolaastari laitetaan oikein paikoilleen.

Oireet

Rakot ovat kehon keino suojata ihon syvempiä kudoksia hankausta vastaan. Esimerkiksi huonosti istuvat kengät voivat hangata jalkoja. Hiertymiä voi myös syntyä jalan tai varpaiden muodosta johtuen. Rakot kehittyvät erittäin nopeasti ja niiden parantuminen saattaa kestää useita päiviä. Puhjennut rakko voi tulehtua ja se voi olla erittäin kivulias.

Hoito

Jos rakko on päässyt muodostumaan, kannattaa minimoida mahdollisten komplikaatioiden riski. Yritä välttää rakkoalueeseen kohdistuvaa lisähankausta. Käytä suojaavaa laastaria kuten COMPEED® Rakkolaastaria. COMPEED® Rakkolaastarin käyttö ehkäisee rakon kasvamista ja pahentumista, sillä laastari toimii kuin toinen ihokerros. Laastarin hydrokolloiditekniikka luo parhaat mahdolliset olosuhteet rakon parantumiselle. Lisäksi se vähentää kipua ensi hetkestä alkaen. Laastari on vedenpitävä ja se suojaa haavaa haitallisilta bakteereilta ja lialta. Älä poista laastaria liian aikaisin. Odota, että laastari on alkanut irrota reunoista. Tällöin voit irrottaa laastarin kivutta esimerkiksi suihkussa tai kylvyssä. Älä puhkaise rakkoa. Jos rakko kuitenkin puhkeaa, puhdista alue miedolla saippualiuoksella, liota jalkaa suolavedessä noin 10 minuuttia ja peitä haava sen jälkeen suojaavalla laastarilla, esim. COMPEED® Rakkolaastarilla.

Ennaltaehkäisy

Jos sinulle tulee helposti rakkoja, herkkä iho kannattaa suojata jo etukäteen. Käytä urheillessasi kahta ohutta sukkaa päällekkäin ja suojaa rakoille altis kohta COMPEED® Rakonestopuikolla tai COMPEED® Rakkolaastarilla, varsinkin jos käytät uusia kenkiä.

Kuinka laastaria käytetään

Katso hyödyllinen videomme siitä, kuinka COMPEED® -rakkolaastari laitetaan oikein paikoilleen.

  • Puhdista ja kuivaa rakkoalue ja varmista, ettei iholla ole rasvaa tai voidetta.
  • Poista suojapaperi. Vältä koskemasta liimapintaan.
  • Aseta laastari tiiviisti rakon päälle ja paina reunat hyvin kiinni.
  • Anna laastarin olla paikoillaan, kunnes se alkaa irrota itsestään. Laastari saattaa pysyä paikoillaan useita päiviä.
  • Laastarin irrottaminen: Irrota laastari venyttämättä sitä hitaasti ihon suuntaisesti (sen sijaan, että vetäisit sitä ihosta pois päin).