COMPEED® kantapään halkeamille

Katso opetusvideoltamme, kuinka laillistettu jalkaterapeutti kertoo kantapään halkeamien hoidosta ja ennaltaehkäisystä.

Jalkaterapeutti Beverley Ashdown, S.R.Ch., M.Ch.S., M.Pod.A., D.Pod.M., H.P.C on korvausta vastaan antanut COMPEED® -tuotteiden valmistajalle neuvoja ja tukea tämän videon tuotannossa. Ota yhteyttä omalääkäriisi, jalkaterapeuttiin tai jalkojenhoitajaan, jos sinulla on jalkoihisi liittyviä huolia. Muista keskustella tuotteiden käytöstä lääkärisi kanssa mikäli sinulla on diabetes.

Oireet

Kantapään halkeamat voivat näyttää epämiellyttäviltä ja olla myös äärimmäisen kivuliaita. Aluksi ne näyttävät viattomilta valkoisilta kovettumilta kantapään reunoilla ja johtuvat normaalisti ihon kuivuudesta. Hoitamattomina ne voivat kuitenkin haljeta ja muuttua verta vuotaviksi haavoiksi. Kun ne ovat ehtineet kehittyä pitkälle, jalalle on mahdotonta varata ilman että se sattuu todella paljon, koska ihoon kohdistuva paine vetää haavan reunoja erilleen. Syviin haavoihin voi myös kehittyä infektio.

Hoito

Kuivuessaan kantapään ihon halkeiluvaara kasvaa. Vaurion pahenemista voidaan estää käyttämällä jo varhaisessa vaiheessa pehmentävää jalkavoidetta. Käytä ureapohjaista voidetta, mieluiten vähintään kaksi kertaa päivässä. COMPEED® Kantapään halkeamille -jalkavoidetta voidaan käyttää myös päivällä, mutta saat paremman tehon jos annat sen vaikuttaa yön yli. Mikäli iho on haljennut, voit käyttää COMPEED® Kantapään halkeamat -laastaria, joka suojaa ihoa ja nopeuttaa paranemisprosessia. Jos ihossa on infektio tai se on hyvin kipeä, käänny jalkahoitajan puoleen.

Ennaltaehkäisy

Kantapäihin tulee helpommin halkeamia, jos käytät matalia kenkiä tai varvastossuja, joten vältä käyttämästä näitä turhan usein. Jos käytät usein tällaisia jalkineita, voit ehkäistä kantapään halkeilua pehmentävällä COMPEED® Kantapään halkeamille -jalkavoiteella käyttämällä tuotetta halkeamille kaksi kertaa päivässä.