Skip to main content

Jalkavaivojen ennaltaehkäisy talvella

Huolehdi jaloistasi myös talvella. Lue lisää siitä, miten voit pitää jalkasi kunnossa esimerkiksi laskettelu- tai hiihtolomalla.

Huolehdi jaloistasi myös talvella

Urheilu ei kuulu vain kesään. Pakkaset, lumi ja jää ovat yhtä odotettuja joka vuosi, sillä ne tuovat mukanaan monelle rakkaat talvilajit. Suosituimpia niistä ovat todennäköisesti hiihto, laskettelu, lumilautailu ja luistelu, mutta myös pulkkamäki, kelkkailu ja kävelylenkit kuuluvat talven riemuihin.

Talviurheilulla on useita etuja. Vaikka ulkona on kylmä, sisälle ei tarvitse jäädä nyhjöttämään. Talvella on tärkeämpää kuin koskaan saada raikasta ilmaa, venytellä unohtuneita lihaksia ja pyrkiä henkilökohtaisiin tavoitteisiin – ja tietenkin pitää hauskaa perheen ja ystävien kanssa!

Talviurheiluun liittyy kuitenkin väistämättä aikamoinen varusterumba. Esimerkiksi lumilautailijan vaatetus koostuu kolmesta kerroksesta: aluskerroksesta(lämpökerrastosta ja lämpimistä sukista), välikerroksesta (fleecetakista tai villapaidasta, housuista ja lumilautakengistä) ja päällimmäisestä kerroksesta(lämpimästä piposta, laskettelulaseista, takista ja käsineistä). Samanlainen joustava ja lämmin vaatetus puetaan päälle myös rinteeseen, ladulle tai jäälle monoja tai luistimia unohtamatta.

Rakkoja eivät aiheuta vain sandaalit

Kuten kaikessa urheilussa, hankaavat ja huonosti istuvat jalkineet, monot tai luistimet voivat aiheuttaa jalkakipuja, pahentaa vaivaisenluita ja saada aikaan rakkojaLiikavarpaat ja kovettumat ovat paksuuntuneita ja kovettuneita ihoalueita. Ne voivat olla kivuliaita ja johtua hankauksesta tai siitä, että sukset tai luistimien terät tai kiinnikkeet painavat jalkoja.

Vinkkejä jalkaongelmien ennaltaehkäisyyn

Oikeanlaisten lautailukenkien ja sukkien valinta on tärkeää. Erityisesti lumilautailuun tarkoitetut sukat ovat pehmustettuja, ohuita ja synteettisiä. Paksuissa sukissa jalat hikoavat helposti, mikä voi aiheuttaa jalkasientä. Lumilautakenkien tai monojen tulee olla riittävän tiukat ja estää jalkojen kääntyminen niiden sisällä, mutta jättää sopivasti tilaa liikutella varpaita. Myös luistelijoiden kannattaa käyttää ohuita sukkia ja varmistaa, että luistimet ovat jalan leveydelle sopivat. Ensimmäisillä mono- tai luistinostoksilla kannattaa pyytää apua ammattilaiselta.

Olipa talviurheilulajisi mikä tahansa, mikset tutustuisi rakkojen, liikavarpaiden, kovettumien ja vaivaisenluiden hoitoon tarkoitettuihin COMPEED®-tuotteisiin? Kaikissa COMPEED®-laastareissa on suojaava tyyny, ja ne lievittävät välittömästi kipua ja hankausta. COMPEED®-valikoimaan kuuluu myös monia ennaltaehkäiseviä tuotteita, esimerkiksi COMPEED® Rakonestopuikko, jonka on osoitettu ehkäisevän rakkoja ja hiertymiä yhdeksällä käyttäjällä kymmenestä.*

* Tuotetestiin osallistui 200 kuluttajaa (Ranska ja Australia 2004)