Skip to main content

Hiertymät juostessa

Suunnitteletko juoksulenkille lähtöä? Tutustu juoksuvinkkeihimme ja tehokkaisiin tapoihin ehkäistä rakkoja.

Älä anna rakkojen hidastaa juoksuasi

Juokseminen on varmasti yksi palkitsevimmista tavoista huolehtia kunnostaan. Kestävyyden ja aikojen paraneminen kannustaa jatkamaan, ja lenkeillä voi nauttia kauniista luonnosta. Kaiken lisäksi juokseminen on ilmaista! Realististen tavoitteiden asettaminen ja omasta kehosta huolehtiminen on tärkeää, olipa tavoitteena sitten kunnonkohotus tai maraton. Kaikista urheilijoista ehkä juuri juoksijoilla on eniten kokemusta siitä, kuinka kivuliaita rakot ja vahingoittuneet varpaankynnet voivat olla. Tavalliset jalkavaivat voivat helposti vaikuttaa suoritukseen, nopeuteen ja lajin nautinnollisuuteen.

Urheilijoiden ja juoksijoiden jalkojenhoito

Useat eri tekijät voivat edistää rakkojen syntymistä juoksun ja muun liikunnan aikana. Niitä ovat muun muassa lisääntynyt vauhti, huonosti istuvat kengät ja vaivaisenluut. Hien lämpö ja kosteus voivat myös saada jalat turpoamaan, jolloin kengät eivät enää istu yhtä hyvin. Vinkkejä rakkojen ennaltaehkäisyyn:

  • Varmista, että sinulla on lajiin ja jalkoihisi sopivat kengät. Asiantuntijat suosittelevat erilaisten kenkien käyttämistä erilaisissa maastoissa. Lisäksi on erittäin tärkeää, että lenkkitossut tuntuvat jaloissa hyviltä sekä normaalioloissa että silloin, kun jalat ovat hieman turvonneet rasituksesta.
  • Käytä kahta paria ohuita sukkia, jotta ne eivät hankaa ihoasi, vaan toisiaan vasten. Voit kokeilla myös erityisiä rakkoja ehkäiseviä sukkia.
  • Voitele jalkasi esimerkiksi COMPEED® Rakonestopuikolla, joka auttaa ehkäisemään hiertymiä ja sopii käytettäväksi ennen kaikenlaisia urheilusuorituksia.

Urheilijoiden rakkojen tehokas hoito

COMPEED® tarjoaa laajan valikoiman rakkolaastareita jalkojen koko alueelle aina varpaista päkiöihin ja kantapäihin. Laastarit lievittävät kipua välittömästi ja muodostavat suojaavan tyynyn ja ihanteelliset paranemisolosuhteet. Laastareita on saatavana pieni- ja keskikokoisina sekä Mix-pack-pakkauksessa, joka sisältää valikoiman suosituimpia laastareitamme. Se on erinomainen lisä ensiapulaukkuun tai urheilukassiin.